homepage | geavanceerd zoeken | contact | english | links | toevoegen | log | disclaimer | faq | mail
vernieuwd sticker

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze website bedoeld ?

Deze website is bedoeld voor (jeugd-)schaatstrainers die lesgeven aan meestal beginnende schaatsers en die op zoek zijn naar geschikte oefeningen. Daarnaast is het de plek om deze kennis uit te wisselen !

Ik zoek oefeningen maar ik krijg steeds "Er zijn geen resultaten gevonden." Zijn er wel oefeningen ?

Er zitten meer dan 135 oefeningen in de database. Probeer eerst alleen te zoeken op het leerdoel (bijv "de afzet") en laat alle andere keuzes op alle staan. Druk ook op de goede zoek-knop. Als je op een trefwoord zoekt moet je het "*" weghalen en er een zoekwoord voor in de plaats zetten. Zoeken op trefwoord heeft een eigen zoek-knop !

Er zijn veel meer oefeningen voor de ..., waarom vind ik die niet terug ?

Omdat je ze nog niet hebt toegevoegd en je collega-trainers kennelijk ook nog niet. Je wordt van harte uitgenodigd om jouw bijdrage te leveren.

Ik weet nog een leuk spel, kan ik die hier ook kwijt ?

Spelvormen zijn ook van harte welkom om te worden opgenomen in de database. Stuur een mail of voeg de oefening zelf toe.

De site of een pagina wordt in mijn browser niet goed of heel lelijk weergegeven. Hoe kan dat en wat kan ik eraan doen ?

Ander merk PC of mobiel apparaat kopen Deze site is gemaakt op een Mac en voldoet zoveel mogelijk aan de richtlijnen van het W3C. Het is onmogelijk om een goede werking onder alle browsers te garanderen. Stuur een mailtje als je fouten tegenkomt (het liefst met een screenshotje en een vermelding van de browserversie die je gebruikt).

Ik ben het niet eens met de inhoud van of de aanwijzingen bij bepaalde oefeningen. Wat nu ?

Stuur een mailtje met je opmerkingen of pas de oefening direct aan via de link onderaan de detailpagina van de oefening. Wijzigingen worden gelogged en het kan zijn dat jouw wijziging geredigeerd wordt.

Hoe zit het nou met die rechten ? Ik vind die disclaimer maar een beetje vaag.

Gebruik de oefeningen voor je studie en/of het lesgeven en vermeld voor de zekerheid even de bron als je ze voor een werkstuk o.i.d. wilt gebruiken. Je kunt natuurlijk altijd even een mailtje sturen waarin je specifieke toestemming vraagt.

Wie heeft dit gemaakt ?

Herman van der Hulst, vrijwilliger/schaatstrainer (Jeugd- en Toerschaatsen) op ijsbaan De Westfries in Hoorn. Actief bij ijsclub ijsclub Scharwoude / Grosthuizen

Wie heeft meegeholpen ?

Wieske Overbeek, Dennis van Wettum en de personen of clubs die vermeld staan als bron bij de individuele oefeningen of bij de opmerkingen. Zij hebben de moeite genomen om hun kennis te delen Welke technieken zijn gebruikt bij het maken en draaien van deze website ?

De database draait op een MySQL server. De meeste code is in PHP geprogrammeerd. Verder wordt er een beetje met Javascript gewerkt en voor de opmaak wordt gebruik gemaaakt van een extern CSS-stylesheet. Deze site wordt gehost door www.Antagonist.nl. Het bouwen van de website is gedaan op een onvolprezenApple iMac m.b.v. het programma Hyperedit.
De lay-out ziet er een beetje bedaagd uit, kan dit niet een beetje opgefrist worden.

Ja dat kan en is ook het plan. Deze website is gemaakt in 2003 en zo ziet ie er ook uit. elaas nog geen tijd om er eens een mooie nieuwe lay-out overheen te gooien.