homepage | geavanceerd zoeken | contact | english | links | toevoegen | log | disclaimer | faq | mail
titel schaatsoefeningen.nl

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze website bedoeld ?

Deze website is bedoeld voor (jeugd-)schaatstrainers die lesgeven aan meestal beginnende schaatsers en die op zoek zijn naar geschikte oefeningen. Daarnaast is het de plek om deze kennis uit te wisselen !

Ik zoek oefeningen maar ik krijg steeds "Er zijn geen resultaten gevonden." Zijn er wel oefeningen ?

Er zitten meer dan 130 oefeningen in de database. Probeer eerst alleen te zoeken op het leerdoel (bijv "de afzet") en laat alle andere keuzes op alle staan. Druk ook op de goede zoek-knop. Als je op een trefwoord zoekt moet je het "*" weghalen en er een zoekwoord voor in de plaats zetten. Zoeken op trefwoord heeft een eigen zoek-knop !

Er zijn veel meer oefeningen voor de ..., waarom vind ik die niet terug ?

Omdat je ze nog niet hebt toegevoegd en je collega-trainers kennelijk ook nog niet. Je wordt van harte uitgenodigd om jouw bijdrage te leveren.

Ik weet nog een leuk spel, kan ik die hier ook kwijt ?

Spelvormen zijn ook van harte welkom om te worden opgenomen in de database. Stuur een mail of voeg de oefening zelf toe.

De site of een pagina wordt in mijn browser niet goed of heel lelijk weergegeven. Hoe kan dat en wat kan ik eraan doen ?

Deze site is gemaakt op een Mac en voldoet zoveel mogelijk aan de richtlijnen van het W3C. Het is onmogelijk om een goede werking onder alle browsers te garanderen. Stuur een mailtje als je storende fouten tegenkomt (het liefst met een screenshotje en een vermelding van de browserversie die je gebruikt).

Ik ben het niet eens met de inhoud van of de aanwijzingen bij bepaalde oefeningen. Wat nu ?

Stuur een mailtje met je opmerkingen of -nog beter- vraag een inlognaam en wachtwoord aan en voeg jouw opmerkingen direct toe in de database zodat anderen dit ook kunnen zien.

Ik kan heel goed tekenen/illustreren maar ik heb geen inspiratie. Kunnnen jullie mij helpen?

Deze site zit dringend verlegen om goed illustratie-materiaal bij de oefeningen. Neem contact op !

Hoe zit het nou met die rechten ? Ik vind die disclaimer maar een beetje vaag.

Gebruik de oefeningen voor je studie en/of het lesgeven en vermeld voor de zekerheid even de bron als je ze voor een werkstuk o.i.d. wilt gebruiken. Je kunt natuurlijk altijd even een mailtje sturen waarin je specifieke toestemming vraagt.

Ik heb hier wel wat aan, wie mag ik bedanken als ik ze tegenkom ?

Bedanken hoeft eigenlijk niet maar als je dat toch wilt doen dan kan je Herman bedanken als je hem toevallig tegenkomt op de ijsbaan in Alkmaar Hoorn. Daarnaast zou je Wieske Overbeek en Marten Horstman mogen bedanken, de docenten van de JSL-cursus die Herman heeft gevolgd en waaruit deze site is voortgekomen. Daarnaast natuurlijk zijn medecursisten waarvan Dennis van Wettum in het bijzonder. Verder kun je personen bedanken die vermeld staan als bron bij de individuele oefeningen of bij de opmerkingen. Zij hebben de moeite genomen om hun kennis te delen met die van jou. Herman bedankt zelf ook nog zijn (oud-)collega-trainers van zijn ijsclub bij het Jeugdschaatsen en de oud-collega train(st)ers van STG Hoorn.

Welke technieken zijn gebruikt bij het maken en draaien van deze website ?

De database draait op een MySQL server. De meeste code is in PHP geprogrammeerd. Verder wordt er een beetje met Javascript gewerkt. Deze site wordt gehost door www.antagonist.nl. Het bouwen van de website is gedaan op een Apple iMac m.b.v. het programma Hyperedit. De iMac draait het onvolprezen besturingssysteem Mac OSX.